במרוצת השנים מחליפים אמצעי תשלום מודרניים את השטרות שבארנק וכך אנו מוצאים את עצמנו משלמים בצ'ק/באשראי, בטלפון או באמצעות הרשת. אמצעי תשלום אלו לא פסחו גם על תחום החניה, אולם מחקרים מצביעים, שבניגוד להבטחות, הדרך החסכונית ביותר היא לחנות בחניון שלם ושכח.
יאיר השחר – חניונים בר"ג | חניונים בת"א
מחקר שנערך לאחרונה ופורסם ב"גלובס" מצביע על כך כי הדרך הזולה ביותר לכאורה לשלם עבור החניה, עולה הרבה יותר – ולמעשה, היא היקרה ביותר
פיתוחים של חברות לתשלום חנייה לניהול חניונים טוב יותר המוכרים לכולנו (כמו: פאנגו, סלופארק, איזי פארק ודומיהם) הם פיתוחים מצוינים, נוחים לתפעול ומונעים מאיתנו עיכוב בחניה או מגע עם הקופאי על ידי שימוש בטכנולוגיות ומכשירים חדשניים כמו סמארטפון.
אבל האם זה משתלם? כלל לא בטוח .
הסקר המקיף שפורסם בגלובס כלל 500 נשאלים והצביע על כך ש- 57% ממשתמשי החניה ה'נוחה והזולה' שוכחים לסיים את השירות. במקרים מסוימים רכבם חונה בלילה מתחת לבית והם ממשיכים לשלם עבור שעות החניה של הבוקר.
איך זה קורה?
אל תצחקו עליהם. למי מאיתנו לא קרה שנכנס לרכב בזמן שהוא משוחח בסלולארי? לכולנו זה קורה.
חוגרים את הילדים, מדליקים מיזוג, מחפשים את השיר הנכון בדיסק, יוצאים לכביש ומי זוכר בכלל לסיים את השירות אותו הפעלנו כשחנינו? כל פעולה מסיחה את הדעת. והחשבון? הולך ומתנפח.
פתרון לשכחה – השיטה הישנה והטובה
כן, אנחנו מדברים על החניון. החניון הוא אולי מסורתי, ומנוכר – אבל יש בו מחירון ידוע וקבוע ואין בו הפתעות. שכחת לשלם? הקופאי יזכיר לך .
חניוני יאיר השחר פתוחים לרווחת הנהגים והמחיר ידוע מראש. גם אם לפעמים החניה בחניון נראית יקרה, הסקר מראה שהיא למעשה הפתרון הזול ביותר הנמצא. ברשותנו חניונים באיזורים רבים בארץ ביניהם חניונים בת"א, חניונים בר"ג וכו…ניהול חניונים נכון הוא שם המשחק